Golman odlazi

FK Sarajevo upravo objavio: Dejan Iliev napušta tim s Koševa · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dejan Iliev više nije član FK Sarajevo, potvrdio je to na svojim zvaničnim profilima klub s Koševa.

"FK Sarajevo obavještava navijače da je, u dogovoru sa igračem, odlučeno da se saradnja neće nastaviti.

Dejanu se zahvaljujemo na njegovom zalaganju u ekipi.

Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. Hvala i sretno", objavio je FK Sarajevo.

Podsjetimo, Dejan Iliev je u FK Sarajevo stigao iz HJK Helsinki u februaru 2024. godine i već je došlo vrijeme za oproštaj.

Minule je sezone na golu Sarajeva stojao 15 puta. Primio je 19 golova, a na pet utakmica je sačuvao mrežu netaknutom.

Ostaje da vidimo gdje će ovaj 29-godišnjak nastaviti karijeru, no za pronalazak novog angažmana ne bi trebao imati problema.

Dijete je Belasice, ali je još kao tinejdžer otišao u omladinski tim Arsenala da bi 2019. godine otišao na posudbu u slovački SKF Sered.

Bio je još na posudbama u Jagielloniji, Shrewsburyju, ponovo Seredum da bi 2022. godine u slobodnom transferu otišao u AS Trencin.

Debitovao je u junu 2022. godine za A selekciju Sjeverne Makedonije i to mu je jedini nastup do sada, dok je upisao i 13 nastupa u omladinskim selekcijama.

Treba dodati da ovaj 195 cm visoki golman iz Strumice ima i englesko državljanstvo, što mu je svakako još jedan plus u karijeri.

Što se FK Sarajevo tiče, do sada je potvrđeno da su ovaj klub napustila četiri igrača:

Haris Duljević, Slaviša Radović i Marin Aničić odlaze kao slobodni igrači, dok se Ajdin Hasić vratio u Bešiktaš nakon posudbe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je predstavljen novi trener FK Sarajevo, Zoran Zekić, sada se očekuju i određene prinove u svlačionici tima s Koševa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.