Zekić predstavljen u FK Sarajevo: "Idemo raditi, znam da je ovo klub koji ima težinu"

Press konferencija Bordo tima

Zekić predstavljen u FK Sarajevo: "Idemo raditi, znam da je ovo klub koji ima težinu"

Haris Zilić

FK Sarajevo imenovao je novog trenera, a ekipu će od naredne sezone sa klupe predvoditi Zoran Zekić. Ugovor je potpisan na 2+1 godinu, a u stručnom štabu će mu se pridružiti Želimir Mešnjak (pomoćni trener), Mario Kuić (pomoćni trener) i Marko Matijević (kondicioni trener).

U prostorijama FK Sarajevo salonu "Svetozar Vujović", danas je održana press konferencija na kojoj je Zekić i zvanično predstavljen medijima.

Medijima su se ispred FK Sarajevo obratili driektor Matthias Leterm i novi trener tima sa Koševa, Zoran Zekić.

Uvodnu riječ je imao v.d. direktor, Matthias Letterm.

"Kratko sam tu. Prošlo je tri sedmice od posljednje utakmice i mnogo se toga desilo. Simon Rožman i njegov stručni štab nisu nastavili saradnju, mi im želimo sreću. Odmah smo razgovarali sa gospodinom Zekićem i mislim da može puno doprinijeti našem klub. Želim poželiti dobrodošlicu novom treneru gospodinu Zekiću u klub. Radit ćemo maksimalno u novoj sezoni", rekao je Latterm.

Nakon toga se obratio novi trener Zoran Zekić.

Oglasi

"Stvari su se brzo odvijale, znamo da nemamo puno vremena. Prva evropska utakmica je za tri sedmice. Matthias je više upoznat sa igračkim kadrom. Što se tiče dovođenja igrača isključivo će to obavljati naš direktor. Ja sam rekao koji profili igrača trebaju", rekao je Zekić i dodao:

"Želim se fokusirati na svoj dio posla, obavio sam razgovor i sa direktorom akademije, zahvalio bih se svima. Svjestan sam težine kluba, svjestan sam da će biti teških trenutaka. Na sve ove opozicije mogu odgovoriti samo radom. Bit ćemo motivirani svaku utakmicu. Za neke stvari treba malo više vremena."

"Ja ću se fokusirati na trenutni roster, danas imamo prvi trening, objasnit ćemo igračima na koji način ćemo igrati. Kako sam ja radio dosad, vodio sam dosta klubova koji su igrali evropske utakmice. Daj Bože da što više trajemo u Evropi, ali ne smijemo patiti u prvenstvu."

Zekić je nastavio o igračima, neki su i na posudbi.

"Imamo obavezu da se predstavimo što bolje u Evropi. Pratio sam dosta bh. ligu, imam dosta informacija. Moramo raditi pametno. Neki igrači su vraćeni, neke smo igrače pridružili iz akademije. Ima puno stvari za rješavanje. Pravrovremeno ćete biti obavješteni o svemu. Razgovarao sam sa Jakirovićem, Rendulićem, ali moram to sam osjetiti."

Oglasi

O ambicijama u WWin ligi?

"Ne treba bježati od bilo čega, treba raditi i sve pokazati na terenu. Sarajevo treba imati najveće ambicije. U Sheriffu sam već imao pritisak titule. Znam da su ovdje navijači nezadovoljni, a mi se potajno nadamo da možemo do titule. Ali, hajmo raditi, svjestan sam je svega, ima puno zamki, liga je dosta zeznuta. Spreman sam na to da će biti i kritika."

O protivnicima u Evropi?

"Nemam želja nekih u Evropi, nažalost bh. klubovi nisu imali neke zapažene rezultate. Imam tu dosta zeznutih ekipa, ali hajmo sad da ovu sedmicu odradimo hladne glave pa ćemo vidjeti kada dobijemo ime protivnika."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plan priprema?

"Idemo u Sloveniju naredne sedmice sedam dana, nije mi to dobro došlo, ali nemamo ovdje protivnika, tako da se nadam da ćemo tamo uhvatiti određene konture.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Kako bolan nećeš ti dovoditi igrače,neće ti neko drugi krojiti ekipu,ti si trener i dovedi sebi šta ti treba,kad vidiš s čim raspolažeš.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti