Borac, Velež i Sarajevo saznali potencijalne rivale u Evropi

Odličan žrijeb za bh. timove

Borac, Velež i Sarajevo saznali potencijalne rivale u Evropi

Midhat Šljivak

Borac, Sarajevo i Velež saznali su danas potencijalne rivale u Evropi.

Borac kao šampion Bosne i Hercegovine predstavljat će našu zemlju u 1. pretkolu Evropske lige, a potencijalni rivali su im ovi timovi:

Hamrun Spartans (Malta), Struga (Sjeverna Makedonija), Dečić (Crna Gora), Egnatia (Albanija), UE Santa Coloma (Andora).

Moglo bi se reći da je banjalučki tim dobio izuzetno povoljne rivale pred sutrašnji žrijeb i vidjet ćemo koga će im kuglice dodijeliti.

Sarajevo i Velež počinju takmičenje od 1. pretkola Konferencijske lige.

Bordo tim kao potencijalne protivnike u sutrašnjem žrijebu sutra će imati ove ekipe: Torpedo (Bjelorusija), Aktobe (Kazahstan), Marsaxlokk (Malta), Mornar (Crna Gora), Tallina Kalev (Estonija).

Oglasi

Sigurno će Sarajevo željeti izbjeći kazahstanski Aktobe koji je uvjerljivo najjači tim u ovoj grupi, ali i najduže moguće putovanje od svih.

Mostarski Velež također je dobio izuzetno prolazne rivale u 1. pretkolu Konferencijske lige.

Rođeni će u bubanj ući kao favoriti, a mogući protivnici su im ovi timovi: Škendija (Sjeverna Makedonija), Budućnost Podgorica (Crna Gora) Inter Escalades (Andora), Tirana (Albanija), La Fiorita (San Marino).

Žrijeb za UEFA takmičenja održava se sutra u Nyonu. Prva runda Lige prvaka igra se od 9. jula.

Oglasi

Utakmice 1. pretkola Konferencijske lige igrat će se 11. i 18. jula.

Borac i Sarajevo ulaze u sezonu s dosta promjena

Borac i Sarajevo dosta su mijenjali u proteklom periodu.

Prvak Bosne i Hercegovine zamijenio je trenera. Mladen Žižović naslijedio je Vinka Marinovića, a dosta je bilo promjena i u igračkom kadru.

FK Sarajevo je također napravilo nove rokade. Zoran Zekić je zamijenio Simona Rožmana na klupi Bordo tima, otišao je veliki broj fudbalera i sada se očekuje dolazak prvih pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira na promjene definitivno se od bh. timova očekuje da prođu barem prve prepreke u evropskim takmičenja. Rivali su više nego prolazni i s pravom se treba očekivati prolaz u narednu rundu takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Sretno Sarajevu i protivnicima veleza i borca
1 7
CRVENIDJAVOLI1922
Volim te kao BOGA života mi moga MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi