Esmir Hasukić u društvu agenta Stefana Bulića.

Predstavljen u Banjaluci

Esmir Hasukić novi fudbaler Borca · Zvanično

Adnan Beganović

Akutelni prvaci Bosne i Hercegovine FK Borac iz Banjaluke, ozvaničio je još jedan transfer, a novi fudbaler banjalučkog tima je napadač Esmir Hasukić.

Ovim potpisom potvrđena su ranija pisanja našeg portala, a 22-godišnji fudbaler je i zvanično predstavljen na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Hasukić je odradio i ljekarske preglede, tako da je kompletirao transfer u redove tima sa Vrbasa.

Dok je Hasukić završavao transfer, Borac je odigrao i pripremnu utakmicu protiv Celja koja je završena rezultatom 2:2.

Inače, iza Hasukića je sjajna sezona. Odigrao je 30 prvenstvenih mečeva za GOŠK i pritom je postigao devet pogodaka, kojima je dodao i jednu asistenciju.

Osim za GOŠK u dosadašnjoj je karijeri nastupao za Radnik iz Bijeljine, Zvijezdu iz Gradačca i Slobodu iz Tuzle.

Pomenuti fudbaler je još jedno u nizu pojačanja banjalučkog kluba.

Bart Meijers, 27-godišnji nizozemski stoper danas je i zvanično postao također novi fudbaler aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Borca iz Banjaluke.

Ovaj 27-godišnji defanzivac je u Borac stigao iz rumunskog Petrolula za koji je nastupao u protekle četiri godine.

Dodajmo da je Meijers prema dostupnim informacijama karijeru počeo u omladinskim selekcijama nizozemske NAC Brede za čiji prvi tim je odigrao 26 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor, iako još uvijek nema zvanične informacije, sa Borcem je potpisao i vezni fudbaler Shaun Dimech.

Dodajmo i da je juče potpis na ugovor sa aktuelnim bosanskohercegovačkim prvakom stavio nekadašnji fudbaler Sarajeva, Zinedin Mustedanagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.