FOTO: EPA

Sjajni napadač bira gdje će nastaviti karijeru

Demirović je tražena roba: Nakon Milana u borbu za potpis se uključio još jedan evropski velikan

Esmer Oštraković

Jedan od traženijih napadača u ovom prijelaznom roku je reprezentativac Bosne i Hercegovine i kapiten Augsburga, Ermedin Demirović.

Nedavno su mediji iz Italije otkrili da je ekipa Milana zainteresovana za dovođenje Demirovića, a očito je da će imati veliku konkurenciju.

Još nekoliko klubova je zainteresirano za dovođenje Demirovića, a sada se u trku uključio još jedan velikan iz Italije, a radi se o ekipi Rome.

Naime, napadač Augsburga je ove godine postigao 15 golova, te je dodao 10 asistencija, a u Italiji ga porede sa Edinom Džekom jer ih mnogo posjeća na njega.

Ono što ide u prilog Romi jeste da ista agencija zastupa Demirovića kao i njihovog napadača Tammyja Abrahama, te bi vrlo lako moglo doći do dogovora.

Naime Abraham bi trebao karijeru nastaviti u Premiershipu, tako barem tvrde novinari iz Italije, dok bi u Romu trebao doći drugi igrač iz agencije ROOF, a to je upravo Demirović.

Osim Tammyja Abrahama klub bi trebao napustiti i Belotti koji će karijeru navodno nastaviti u Comu.

Za Demirovića je veliki interes pokazala i ekipa Milana koja ga želi dovesti i čini se da će se upravo spomenuta ekipa Milana, te Roma boriti za njeov potpis.

U Milanu Demirovića vide kao alternativu za Zikzeea koji je igrač Bologne, ali koji će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

Italijani tvrde da će klub koji bude doveo Demirovića Augsburgu morati platiti 20 miliona eura za njega.

Demirović je nedavno u prijateljskim utakmicama naše reprezentacije imao veliku čast i nosio je kapitensku traku protiv Engleske i Italije.

Ponos je premala riječ da se opiše osjećaj, koji nosim u sebi.

Zahvalan sam selektoru Barbarezu, koji mi je dao priliku da predvodim ove sjajne momke sa kapitenskom trakom na ruci. Vjerujem da smo svima pokazali koliko smo spremni dati za Bosnu i Hercegovinu, svi do jednoga.

Istina, doživjeli smo dva poraza, ali uvjeren sam da ćemo, što duze budemo zajedno, biti sve bolji i bolji i da ćemo, svi zajedno, donijeti radost u srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hvala vam na ogromnoj podršci, jer ovo je tek početak, uvjeren sam u to, jedne fantastične priče!

Zajedno i u dobru i u zlu, za našu jednu jedinu BiH!", napisao je nakon tih utakmica Demirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.