Okačio kopačke o klin

Denis Zvonić predstavljen kao novi direktor Veleža: "Vrlo brzo smo našli zajednički jezik"

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Dojučerašnji kapiten FK Velež, Denis Zvonić, od danas je i zvanično novi direktor mostarskog kluba. 

U prisustvu zamjenika predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodina Admira Rahimića danas je u Press Roomu stadiona Rođeni potpisan ugovor kojim se Denis Zvonić imenuje za novog direktora FK Velež.

U svojoj karijeri odigrao je 329 meča u dresu Rođenih te se 34 puta upisao u listu strijelaca, te je sada, nakon što je okačio kopačke o klin, preuzeo jednu novu ulogu.

"Mislim da je san svih nas u klubu ispunjen. Denis je za naš klub odigrao preko 300 utakmica i najmanje što smo mogli da učinimo, a da naš Zvonić ostane sa nama jeste da mu pružimo priliku na nekoj drugoj funkciji.

Našem Zvoniću želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i da, ako Bog da, sa našim Veležom budemo prvaci", kazao je zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodin Rahimić.

"Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik.

Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi", kazao je Denis Zvonić.

Velež je potvrdio da dosadašnja v.d direktorica, gospođa Samra Eminović, koja je u prethodnih šest mjeseci na toj funkciji obavljala odličan posao, i dalje ostaje dio kluba, ali da će svoje vrijedno znanje i iskustva iz domena pravne regulative usmjeriti prema administrativnom odjelu.

Podsjetimo, Denis Zvonić je kao igrač s Veležom 2019. godine osvojio pehar u Prvoj ligi FBiH, a tri godine kasnije u Zenici je osvojio trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

Vidjet ćemo može li se s njim kao direktorom Velež u narednim sezonama boriti za trofeje, a ove sezone će igrati Evropu.

Velež - Inter Escaldes

Prvi protivnik Veleža u Evropi odnosno 1. pretkolu Konferencijske lige je Inter Escaldes iz Andore.

Podsjećanja radi, Velež je domaćin u prvom meču 11. jula, ali će se zbog dana žalosti u BiH radi godišnjice genocida u Srebrenici tražiti pomjeranje tog susreta.

Što se tiče drugog pretkola, tu Velež i nije bio miljenik sreće pa je za protivnika dobio grčki AEK.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč bi se igrao 25. jula i Velež bi bio gost, a revanš susret sedam dana kasnije.

Zanimljivo da su Rođeni u svom prvom evropskom izletu poslije nezavisnosti BiH upravo za rivala imali AEK i tada su prošli boljim izvođenjem penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.