Inter Escaldes pred duele s Veležom doveo četiri pojačanja

Tim iz Andore

Inter Escaldes pred duele s Veležom doveo četiri pojačanja

Eldar Ganibegović

Prvi, a nadamo se ne i posljednji protivnik Veleža u Evropi ove sezone biti će andorski Inter Escaldes koji je doveo četiri nova igrača pred duele s Rođenima.

Ranije ove sedmice održan je žrijeb pretkola UEFA-inih takmičenja, a protivnik Veleža u 1. pretkolu Konferencijske lige biti će Inter Escalades iz Andore. 

Mostarski tim je na papiru favorit, ali Inter je nekih prethodnih sezona pokazao da nije naivan protivnik i ime države iz koje dolazi ne smije da zavara.

Prije utakmica s Veležom Inter Escaldes doveo je četiri nova igrača, a prvi od njih je stigao iz španske Epile.

Radi se o Rafinhi koji je ofanzivni veznjak. Dijete je Espanyola, ali na seniorskom nivou je igrao za manje poznate španske klubove poput La Almunije, Uteba, Ejee ili Barbastra.

Preostala tri igrača u Inter Eslaldes dolaze iz andorske Santa Colome, a također se ne radi o nekim zvučnim i poznatim imenima.

Oglasi

Jilmar Torres je lijevi bek koji je jedno vrijeme bio u Levanteu, Hamza Ryahi je veznjak koji vodi porijeklo iz Maroka i koji nema bogat CV, dok je Victor Alonso još jedan veznjak koji je bio u Levanteu.

Podsjećanja radi, Velež je domaćin u prvom meču 11. jula, ali će se zbog dana žalosti u BiH radi godišnjice genocida u Srebrenici tražiti pomjeranje tog susreta.

Što se tiče drugog pretkola, tu Velež i nije bio miljenik sreće pa je za protivnika dobio grčki AEK.

Prvi meč bi se igrao 25. jula i Velež bi bio gost, a revanš susret sedam dana kasnije.

Zanimljivo da su Rođeni u svom prvom evropskom izletu poslije nezavisnosti BiH upravo za rivala imali AEK i tada su prošli boljim izvođenjem penala.

Oglasi

Ko će na klupu Veleža?

Ono što se sada rješava u Veležu jeste pitanje trenera nakon što je Dean Klafurić završio svoju epizodu na klupi Rođenih. 

Potvrđeno je jučer da će novi sportski direktor biti Denis Zvonić, dojučerašnji kapiten kluba iz Mostara.

"Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi", rekao je Zvonić za zvaničnu stranicu Veleža.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Denis Zvonić je gotovo kompletnu karijeru proveo u Veležu. Krenuo je u omladinskim selekcijama ovog kluba, 2011. godine postao je prvotimac, a imao je samo jedan kratak izlet u Zvijezdu iz Gradačca.

Ukupno je u dresu mostarskog velikana nastupio 322 puta i ima učinak od 34 pogotka i šest asistencija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
To nisu pojačanja dok se ne pokažu. Džaba im sve, Velež će to proći i dosta za ovu sezonu. Da nas nije Klaf izdao, mogli smo se nadat nekom rezultatu protiv AEKa, ali ovako nemamo šanse.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi