Dean Klafurić ozbiljan kandidat za novog trenera TSC-a

Nakon odlaska iz Veleža

Dean Klafurić ozbiljan kandidat za novog trenera TSC-a

O. Lekić

Žarko Lazetić odlučio je napustiti klupu TSC-a. Sjajni stručnjak odlučio je prihvatiti ponudu Maccabija iz Tel Aviva, a njega bi na klupi tima iz Bačke Topole mogao zamijeniti donedavni trener Veleža Dean Klafurić.

Srpski fudbal poprilično je izenadila informacija da je 42-godišnji stručnjak Žarko Lazetić odlučio napustiti klupu TSC-a iz Bačke Topole.

Lazetić je u protekle dvije i po godine s dosta uspjeha vodio ovaj tim, imao je zaista odlične rezultate, igrali su Evropu i bili su viceprvaci Srbije.

Ipak, očigledno da je došlo do zasićenja i Lazetić je odlučio dići sidro. Prihvatio je ponudu Maccabija iz Tel Aviva i trenersku karijeru će nastaviti u Izraelu.

TSC će tako u potragu za novim trenerom, a neslužbene informacije govore da je jedan od glavnih kandidata za ovu poziciju donedavni trener Veleža Dean Klafurić.

Oglasi

51-godišnji stručnjak iznenada je napustio klupu Rođenih pred početak priprema za novu sezonu. Osjetio se emotivno ispražnjenim i odlučio je otići.

Čini se kako hrvatski stručnjak neće daleko. Srbija bi mogla biti njegova nova destinacija i vidjet ćemo hoće li zaista preuzeti vođenje TSC-a.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Klafurić je tokom karijere radio u Poljskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Grčkoj i Srbija bi bila novi izazov za ovog stručnjaka.

Velež bi danas trebao angažovati zamjenu za hrvatskog stručnjaka. S Rođenima se povezuju brojna imena i sada se čeka konačna odluka rukovodstva kluba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Eto zašto se emotivno ispraznio! Potpuna podrška Upravi Veleža.
2 1
AK16
Kevelj, o kakvoj se osobi radi govori informacija da je pokušao kupiti diplomu, mislim da je to dovoljno reći. Sramota za Velež, jedna od najvećih u historiji da je takva osoba na čelu kluba.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi