Sjajni fudbaler GOŠK-a

Riad Šuta ima ponude iz inostransta, i Sarajevo "opipavalo" puls?

K. Dedić

Riad Šuta jedan je od najvrijednijih eksponata NK GOŠK i sljedeće sezone mogao bi zaigrati u nekom drugom klubu, da li u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu.

NK GOŠK iz Gabele uspio je prošle sezone sačuvati status člana WWin lige Bosne i Hercegovine, dok su Tuzla City i Zvijezda 09 ispali u niži rang.

Sjajni 21-godišnji stoper Riad Šuta igrao je na svim utakmicama. Upisao je 33 nastupa i propustio je samo 110 minuta minule sezone.

Uspio je da postigne i dva pogotka, te je upisao i 90 minuta u Kupu Bosne i Hercegovine.

Riad Šuta NK GOŠK Pozicija: DF

Statistika

32 nastupa
32 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

Dečko koji je u tri navrata nosio dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine ima ponuda i iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inostranstva.

Kako saznaje SportSport, mladi Šuta je imao određenih kontakata i sa Sarajevom, ali klub s Koševa nije uputio službenu ponudu, pa je sve ostalo na tome.

Osim toga, Riad Šuta trenutno na stolu ima dvije ponude iz inostranstva i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

"Ima nekih ponuda i upita i zvaničnih i nezvaničnih. Tu sam vezan ugovorom, ljudi u klubu su zaduženi, sigurno da ako dođe zadovoljavajuća ponuda na adresu kluba, može doći do transfera", rekao je Šuta za SportSport u toku zimskim priprema prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, ovaj 21-godišnjak je dijete Zrinjskog, a prije dolaska u Gabelu nosio je još dres Posušja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.