FK Sarajevo očekuju tri jake utakmice u Sloveniji, objavljeni su i termini

Pripreme za novu sezonu

FK Sarajevo očekuju tri jake utakmice u Sloveniji, objavljeni su i termini

Haris Zilić

FK Sarajevo početkom ove sedmice počeo je pripreme za novu sezonu, a prvi ispit će biti 11. jula i evropska utakmica u prvom pretkolu Konferencijske lige kada gostuju kazahstanskom Aktobeu.

Bordo tim će uvodni dio priprema obaviti u Sarajevu, a u četvrtak 27. juna putuju u Sloveniju u Roglu na drugi dio priprema.

Pripreme u Sloveniji će biti i dobra prilika za novog trenera Zorana Zekića da vidi kvalitet i igrače kojim trenutno raspolaže.

Bordo tim je zakazao tri veoma jake provjere u Sloveniji nakon kojih bi novi trener trebao imati jasniju sliku.

Prvi pripremni meč FK Sarajevo odigrat će 28. juna protiv rumunjske ekipe Uta Arad u Rogli s počektom u 17:30.

Oglasi

Dan kasnije u Radomlju od 17:30 imat će veoma jaku provjeru protiv trofejne ukarjinske ekipe, a riječ je o Shakhtaru iz Donetska.

Treću pripremnu utakmicu u Sloveniji Bordo tim će odgirati 3. jula protiv Olimpije u Kodeljevu, a termin će biti naknadno utvrđen, jer su u opticaju termini od 16 i 16:30.

Nakon Slovenije Bordo tim putuje u Kazahstan na prvi duel prvog pretkola Konferencijske lige protiv Aktobea koji je na programu 11. jula.

Revanš duel je 18. jula na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Nova sezona WWin lige počinje 3. augusta, a bit će najzanimljivija u posljednje vrijeme jer četiri tima napuštaju društvo najboljih obzirom da se od sezone 2025/2026 WWin liga skraćuje na deset klubova.

Oglasi

Naša ekipa u četvrtak putuje na pripreme u slovensku Roglu gdje će se zadržati sedam dana. U sklopu ljetnih priprema...

Posted by FK Sarajevo on Sunday, June 23, 2024

Pripremne utakmice FK Sarajevo u Sloveniji:

28.6. (Rogla), 17.30 FK Sarajevo - FC Uta Arad (Rumunija)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

29.6. (Radomlje), 17:30 FK Sarajevo - FC Shakhtar Donetsk (Ukrajina)

3.7. (Kodeljevo), 16/16:30 FK Sarajevo - NK Olimpija

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trapatoni
Unaprijed znamo da cete sve poderati! To je vase takmicenje posljednjih 5 godina!
0 1
user1687522641
Sto rece neko ovde,potrose milione a onda realizacija truba. Ako ove godine zaserete ja ne mogu prestat voljeti klub al me utakmice vidjet nece.Ponovo dovodite ne provjerene igrace golmana na kojem se paucina uhvatila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi