Izgleda da je poznat naredni klub Ajdina Hasića

Višak je u Bešiktašu

Izgleda da je poznat naredni klub Ajdina Hasića

Admin Čaušević

Ako je vjerovati informacijama iz Turske Ajdin Hasić u novoj sezoni neće igrati za FK Sarajevo, već ga čeka jako zanimljiv angažman. Višak je u Bešiktašu te Turci već pišu o njegovom novom transferu.

Navijači Sarajave su se nadali da bi Hasića i u novoj sezoni mogli gledati u Bordo dresu, ali kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

Nakon što mu je istekla posudba iz Bešiktaša, bh. fudbaler bi pripreme za novu sezonu trebao početi u dresu velikana s Bosfora gdje se neće dugo zadržati.

Informcije iz Turske su takve da ofanzivno orijentisanog veznjaka u svojim redovima želi vidjeti Neftchi iz Bakuua, jedan od najboljih klubova iz Azerbejdžana.

Prošla sezona za ovaj klub je okončana razočaravajuće pošto je izboreno tek peto mjesto te je za ljeto planirano dovođenje niz pojačanja kako se ne bi ponovio isti slučaj.

Ovaj klub je bh. ljubiteljima fudbala ostao upamćen i po eliminaciji Željezničara u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu prošlog ljeta. Nakon 2:2 na Grbavici u Bakuu je bilo 2:0.

Oglasi

Hasić se nalazi na listi stranaca koji su otpisani u Bešiktašu, a eventualni angažman u Neftchi sigurno pada u rubriku zanimljivih. Tamo bi ga dočekao crnogorski trener Miodrad Božović.

Ajdin Hasić
Ajdin Hasić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

29 nastupa
21 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

Prethodno su turski mediji pisali i o nekim ponudama iz Srbije te su nagađali kako je plan Bešikštaša da na igračkom kartonu povremenog reprezentativca BiH zaradi oko milion eura.

Ugovor sa višestrukim prvakom turske mu je validan do sljedećeg ljeta. Upravo iz tog razloga Bešiktaš bi ga najradije prodao jer više ne bi imao prilike da ostvari zaradu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Minulu sezonu je igrao kao posuđen igrač u Sarajevu, ekipi s Koševa se priključio nakon nekoliko uvodnih kola te je počeo igrati od pete runde.

Skupio je 29 nastupa u prvenstvu te zabio osam golova i upisao šest asistencija. U novoj takmičarskoj godini ga čekaju novi izazovi, ali kako sada stvari stoje ne u bordo dresu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi