Aktivan dan na Grbavici

FK Željezničar ozvaničio još jedan posao: Potpisao Azur Mahmić

Haris Zilić

Veoma aktivan dan je u FK Željezničar što se tiče igračkog kadra, a Plavi su ozvaničili još jedan potpis u kratkom vremenskom periodu.

Ugovor sa timom sa Grbavice potpisao je mladi Azur Mahmić koji je prošlu sezonu u Željezničaru bio na posudbi.

Svojim igrama u Željezničar u prošloj polusezoni očigledno je zadovoljio čelnike kluba koji su odlučil ida potšu ugovo s ovim fudbalerom.

FK Željezničar je posao ozvaničio na svojim klupskim stranicama.

Nakon što je proteklih pet mjeseci igrao na posudbi u našem timu, Azur Mahmić (21) od danas je zvanično fudbaler Željezničara, a potpisao je dvogodišnji ugovor uz opciju automatskog produženja na još godinu dana.

Azur Mahmić rođen je 6. maj 2003. godine u Zenici. Prošao je omladinske selekcije Proelike, a seniorski fudbal je igrao za Mladost DK, Muru, Igman i Velež.

Protekli prvi dio sezone igrao je u Veležu, a u proljetnom dijelu proveo je na posudbi u našoj ekipi. Mahmić igra na poziciji stopera, a sljedeće sezone će biti zaštićena godina", stoji u objavi FK Željezničar.

Plavi će dana simati i prozivku čime i zvanično počinju pripreme za novu sezonu.

Održana je i pres konferencija na kojoj su predstavljeni novi sportski direktor Elvir Rahimić i novi šef stručnog štaba Denis Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja kao trener bih volio da imam takve veličine u klubu kao što su Štila i Coca. Što se tiče priprema, prozivkom ulazimo u sezonu. U hodu spremamo igrački kadar, nećemo puno žuriti. Polako pravimo ekipu i nadam se da će biti ok", istakao je Ćorić i između ostalog dodao:

"Poznajem cijelu ligu vrlo dobro i igrači koji nam danas dolaze mogu biti pojačanja. Razgovaramo sa dosta igrača. Ja kao trener želim kvalitet u skladu sa našim mogućnostima. Sa ljudima u klubu sam u kontaktu 24 sata. Trebat će nam malo vremena. Ja znam šta je Željezničar i koliko znači ljudima."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.