Ćorić: Želimo hrabrijeg Želju; Rahimić: Klub ima 42 igrača na platnoj listi, smanjit ćemo taj broj

Press konferencija u Plavom salonu

Ćorić: Želimo hrabrijeg Želju; Rahimić: Klub ima 42 igrača na platnoj listi, smanjit ćemo taj broj

Haris Zilić

U Plavom salonu na Grbavici danas je održana press konferencija FK Željezničar na kojoj su se medijima obratili novi sportski direktor Elvir Rahimić i novi šef stručnog štaba, Denis Ćorić.

Press konferencija je bila povodom početka priprema za novu sezonu, a fudbaleri Željezničara danas će odraditi i prvi trening.

Medijima se prvi obratio novi šef stručnog štaba Denis Ćorić, koji je istakao šta je urađeno od njegovog dolaska na Grbavicu.

"Nadam se da ste dobro, vjerujem da ćemo se svi zajedno veseliti", rekao je Ćorić na početku, zatim je riječ uzeo Rahimić.

"Obavili smo razgovore sa starijim igračima. Uz jedan odličan razgovor s njima odlučili smo da ostanu dio nas, pronaći ćemo mjesto u klubu Štiliću i Cocaliću gdje se najbolje snalaze", rekao je Rahimić u uvodu i nastavio:

"Želimo stabilizaciju kluba u svakom segmentu. Ovo što je ranije urađeno bilo je loše. Ovo što se prije radilo neće se raditi dok smo mi tu. To što smo zatekli u klubu nije dobro stanje, ali tu smo da to ispravimo."

Oglasi

"Oni igrači koji zaslužuju tu će ostati, teško je precizirati neke stvari jer imamo 42 igrača na platnom spisku. Ko je to pravio, ne želim u to ulaziti, ali smanjit ćemo taj broj na 25 igrača. Škola fudbala je mnogo bitna, prioritet je da stablizujemo prvu ekipu, ali sigurno da će doći vrijeme na omladinski pogon gdje treba stanje dosta da se popravi."

O transefrima iz kluba?

"Očekujemo jedan veliki transfer, ali to će biti ubrzo, velika je vjerovatnoća da će se desiti.

Ćorić je nastavio:

"Ja kao trener bih volio da imam takve veličine u klubu kao što su Štila i Coca. Što se tiče priprema, prozivkom ulazimo u sezonu. U hodu spremamo igrački kadar, nećemo puno žuriti. Polako pravimo ekipu i nadam se da će biti ok", istakao je Ćorić i dodao:

Oglasi

"Vukoja je predstavljen, još tri igrača će biti predstavljena danas. Kad sam došao ovdje, rekao sam da ne želim bombastične izjave, ali želim rad, red, disciplinu. Želimo gledati boljeg, hrabrijeg Želju i uz dobar rad možemo napraviti takav tim."

"Poznajem cijelu ligu vrlo dobro i igrači koji nam danas dolaze mogu biti pojačanja. Razgovaramo sa dosta igrača. Ja kao trener želim kvalitet u skladu sa našim mogućnostima. Sa ljudima u klubu sam u kontaktu 24 sata. Trebat će nam malo vremena. Ja znam šta je Željezničar i koliko znači ljudima."

"Moram se zahvaliti Dini Đurbuzoviću na svemu što je uradio za klub. Nakon prvog kontakta sa Željezničarem, kontaktirao sam Dinu, želio sam da sjednem s njim, to je čovjek kojeg cijenim. Dino će biti čovjek za savjete, tu je 24 sata, on je DNK Željezničara."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćorić je za kraj dodao:

"Prve četiri ekipe su promijenili trenere, nažalost BiH ima ružan trend mijenjanja trenera. Za jedan ozbiljan projekat treba vremena. Znamo šta je Jakirović napravio kada su mu dali vremena u Zrinjskom. Imamo mi kvalitetnih trenera, samo im treba dati vremena. Što se tiče mog stručnog štaba tu je Gušo i Joldić, sa mnom dolaze Kovač i Derviši, a ostaje Seferović kondicioni trener."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1684367022
Admir dervisi, vlasnik kafica A2 pored pomocnog stadiona, covjek hodajuci skandal, curile informacije da je primao lovu od roditelja da odredjena djeca igraju prvu postavu
1 0
user1675926959
Joj Željo Željo....Svaka čast Čoriću i Rahimiću tek su došli al neka ide na dušu upravo i navijačima što klub ne dozvoljava investitora i što smo vremenom izgubili taj naš DNK i borbu za trofeje Naučili su nas prosječnosti pod krinkom "stabilizacija kluba".Kupuju vrijeme svi i bivši i sadašnji i određen broj navijača sa juga koji će se okoristiti željinom prodajom imovine a nas 99% navijača će slaviti 6 mjesto svake godine i pozitivno poslovanje od par stotina hiljada na godišnjem nivou
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi