Foto: FK Sarajevo

Pripremna utakmica u Sloveniji

Sarajevo poraženo od ukrajinskog Šahtara

Edmir Škorić

Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas u Sloveniji prijateljski meč protiv Šahtara, a ukrajinski tim slavio je na kraju s 4:1.

Prvi protivnik Sarajeva na pripremama u Sloveniji bila je ekipa UTA Arata, a pobjedu je nakon preokreta napravila ekipa iz Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat bio je 3:1.

Dan kasnije izabranici Zorana Zekića imali su daleko teži ispit, pošto su se sastali sa ukrajinskim gigantom Šatarom iz Donjecka, koji je slavio sa 4:1.

Poveli su golom Sikana u 12. minuti, Kryskiv je u 32. povisio na 2:0 i to je bio rezultat prvog dijela.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

U drugom dijelu, već u šestoj minuti nastavka, Renan Oliveira smanjuje na 2:1. U 67. minuti penal za Šahtar, Traore pogađa, a Eguinaldo u 84. donosi konačnih 4:1.

Za Sarajevo su danas startali: Rogić, Unušić, Jović, Đuričković, Duraković, Alajmović, Julardžija, Matanović, Mehmedović, Oliveira, Ristić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.