Bruno Unušić novo ime u redovima FK Sarajevo
Matija Milanović/PIXSELL

Ugovor potpisan

Bruno Unušić novo ime u redovima FK Sarajevo · Zvanično

Haris Zilić

FK Sarajevo ozvaničio je još jedan transfer u ovom prelaznom roku pa je evidentno da će Bordo tim u novu sezonu ući sa dosta igračkih promjena.

Novo ime u svlačionici tima sa Koševa je 22- godišnji Bruno Unušić koji dolazi iz hrvatskog drugoligaša Zrinski Osječko.

Rođen je u Splitu i prošao je Akademiju Hajduka, igrao za drugu ekipu ovog velikana, te bio jedno vrijeme na posudbi u Kustošiji.

Odlazi zatim u Osijek, bio je i tu dio drugog tima, posuđivan je Cibaliji, a onda je uslijedio transfer u Zrinski Osječko 1664.

FK Sarajevo je danas na zvaničnim stranicama kluba potvrdio saradnju s ovim fudbalerom.

Oglasi

"Novi igrač FK Sarajevo je Bruno Unušić.

Rođeni Splićanin ima 22 godine i igra na poziciji desnog beka. Ponikao je u Hajduku, a igrao je za ekipe Kustošije i Cibalije.

U Sarajevo stiže iz Zrinskog Osječko gdje je u protekloj sezoni zabilježio 32 nastupa i upisao šest asistencija. Bio je član mlađih selekcija Hrvatske", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Novi igrač FK Sarajevo je Bruno Unušić. ✍️ Rođeni Splićanin ima 22 godine i igra na poziciji desnog beka. Ponikao je...

Posted by FK Sarajevo on Friday, June 28, 2024

Tu nije kraj novim imenima na Koševu.

Novinar Isidore Akouete objavio je kako će novi fudbaler Sarajeva postati Momodou Jatta koji dolazi iz gambijskog kluba Banjul United.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jatta je nedavno bio dio tima Gambije U20 koji se takmičio na All-Africa Games u Gani i završio je liječnički pregled prije prelaska u Sarajevo.

Mladić će postati prvi igrač kluba iz Banjula koji je potpisao profesionalni ugovor u inostranstvu u posljednje dvije sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AntiBot
Pa ne znam, ima u drugoj Hrvatskoj dosta dobrih mladih igraca. To je razvojna liga. OK, ekipe su slabe, sto je i logicno, ali igraca ima. Dovesti ovog malog uopste nije los potez, po meni. Vjerovatno nije ni skup. Ono sto jeste lose je dovesti bruku nekakvih polovnjaka iz Srbije, stalno tjerati i dovoditi nove igrace i trenere itd. To je iracionalno poslovanje koje ne vodi nicemu, samo udaljava Sarajevo od Europe. Oni ce se i ove godine boriti za cetvrto mjesto, a imaju daleko najveci budzet u istoriji lige. To je bas da se zapitas.
3 0
user1627100363
Sarajevo nikako da se organizuje , mislim da će im i ova godina biti kao prošle tri, a otkrovenje ove godine i tim koji ce osvojiti titulu je Željo...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi