FK Sarajevo nakon preokreta do pobjede u prvoj pripremnoj utakmici
FOTO: FK Sarajevo

Slavili protiv UTA Arada

FK Sarajevo nakon preokreta do pobjede u prvoj pripremnoj utakmici

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva odigrali su prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za novu sezonu u domaćem prvenstvu, ali i izazova koji ih čekaju u evropskim takmičenjima.

Prvi protivnik Sarajeva na pripremama u Sloveniji bila je ekipa UTA Arata, a pobjedu je nakon preokreta napravila ekipa iz Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat bio je 3:1.

Dosta bolju igru pružilo je FK Sarajevo u drugom poluvremenu, a to je rezultatiralo i sa tri postignuta gola, te na kraju preokretom i ostvarenom pobjedom.

Prvo poluvrijeme bilo je dobro sa obje strane, ali ekipa UTE postigla je gol nakon kornera, dok igrači Sarajeva nisu zatresli mrežu svog protivnika.

Na odmor se tako otišlo sa vodstvom UTA Arata od 1:0, ali sve to anulirali su igrači Sarajeva u drugom poluvremenu.

Oglasi

Do poravnanja igrači Sarajeva dolaze u 57. minuti kada je Čataković sjajno predriblao dva igrača protivničke ekipe, te je postigao jako lijep pogodak.

Nedugo nakon toga, tačnije u 68. minuti Beganović matira protivničkog golmana, te dovodi FK Sarajevo u vodstvo.

Konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Anđušić golom sa bijele tačke u 79. minuti utakmice.

FK Sarajevo - UTA Arad 3:1

FK Sarajevo: Rogić, Unušić, Mujkić, Đuričković, Duraković, Alajmović, Julardžija, Matanović, Mehmedović, Čataković i Ristić

Klupa: Rockov, Mušija, Kyeremeh, Guliashvili, Ristić, Beganović, Nurković, Anđušić, Čelik, Jović, Đorđević

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676115060
Kako smo mocni. To je Sarajevo koje zelim. Bravo momci. Vidi se rukopis Zekica. Ove godine dupla i minimum play off EL! Vamos Saraj’vo (prosjecni navijac torpeda tokom ljeta/zime)
7 3
BoSniaN_BuLL
Na kojoj poziciji su bili na tabeli u rumunskoj ligi, ovi iz uta?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi