Neće produžiti ugovor

Razilaze se FK Željezničar i Haris Ovčina? · Saznajemo

Adnan Beganović, foto: T. Hebib

Kako nezvanično saznaje SportSport, Haris Ovčina sljedeće sezone neće nositi dres FK Željezničar.

Dečko koji je minule sezone nastupio na 23 utakmice, 12 puta bio starter i upisao jednu asistenciju, sljedeće neće nositi dres FK Željezničar.

Naime, kako nezvanično saznaje SportSport, Haris Ovčina neće ostati na Grbavici i ovog ljeta će biti u potrazi za novim klubom.

Imao je ugovor jednu plus jednu godinu, ali do dogovora o produženju saradnje nije došlo.

Ovaj 27-godišnji Sarajlija dijete je Željezničara, a igrao je još za Famos i Velež prije povratka u Željezničar prošloga ljeta.

S Veležom je 2019. godine bio prvi u Prvoj ligi FBiH, dok je tri godine kasnije osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Vrijedi spomenuti da je s U-19 ekipom FK Željezničar 2015. godine osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine u tom uzrastu.

Haris Ovčina FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

23 nastupa
12 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Upisao je i jedan nastup za reprezentaciju naše zemlje i to u decembru 2021. godine kod Ivayla Peteva u onoj nezvaničnoj prijateljskoj utakmici protiv SAD-a.

Edwin Odinaka stiže u FK Željezničar

SportSport saznaje, također nezvanično, da će zamjena Ovčine na Grbavici biti Edwin Odinaka.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Nigerijski desni bek rođen u Portharcoutu dolazi iz NK Stupčanica za koju je prošle sezone nastupio na 32 utakmice i upisao četiri asistencije.

Ovaj 25-godišnjak ugovor s timom iz Olova ima do ljeta 2025. godine, no već ovog će promijeniti sredinu i doći iz drugog u prvi rang bh. fudbala.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.