Bivši junior Dinama na probi u Željezničaru
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Prikjlučio se ekipi

Bivši junior Dinama na probi u Željezničaru

Haris Zilić

FK Željezničar je u prvoj fazi pripeema. Plavi vrijedno treniraju pod trenerskom palicom novog šefa stručnog štaba, Denisa Ćorića. Prvi dio priprema odradit će u Sarajevo nakon toga ide glavni dio priprema na Zlatiboru gdje će imati i nekoliko jakih provjera.

U Željezničaru će uskoro i kristalizirati igrački kadar, a nekoliko fudbalera je i na probi u timu sa Grbavice.

Na probu je došao i 20-godišnji Dino Mizić koji je polivalentan igrač može odigrati na obje bekovske pozicije, ali i na krilu i danas se priključio ekipi Željezničara.

Riječ je o mladom fudbaleru koji je prošao Dinamovu školu i važio je za jednog od najvećih talenata u zagrebačkom klubu.

Mizić je igrao i za omladinske reprezentacije Hrvatske, a kao junior odlučio je da nastupa za Bosnu i Hercegovinu, upisao je dva nastupa za našu U19 reprezentaciju.

U Dinamu je prošao sve mlađe kategorije, a omladinsku karijeru prije Dinama gradio je jedno vrijeme i u NK Zagrebu, bio je u NK Lokomotiva.

Oglasi

U seniorskom fudbalu odigrao je prošlu sezonu u Jedinstvu iz Bihaća gdje je bio jedan od standardnijih fudbalera. Za Jedinstvo je odigrao 23 utakmice u Prvoj ligi FBiH i četiri utakmice u Kupu BiH, postigao je i jedan pogodak u Prvoj ligi FBiH.

Mizić je fudbaler koji još uvijek spada pod zaštićeno godište.

Trenirat će sa ekipom u narednim danima, a nakon toga će Uprava kluba i stručni štab odlučiti da li će zadržati ovog mladog fudbalera.

Imao je nekoliko zapaženih nastupa za U15 reprezentaciju Hrvatske, a dio karijere proveo je i u ekipi Trnje iz Zagreba koja se takmiči u drugoligaškom karavanu u Hrvatskoj.

Prije Mizića na probu u Željezničar došla su još tri fudbalera:

Oglasi

- Temim Adebayo (24) - veznjak koji je proteklu sezonu igrao u Stupčanici
- Gabriel Mačić (18) - kadetski reprezentativac Austrije
- Ognjen Laušević (18) - napadač koji je proteklu sezonu igrao za juniore Teleoptika

Poznat i raspored pripremnih utakmica

U Plavom taboru zakazali su i prijateljske utakmice tokom pripremnog perioda. Prvi kontrolni meč odigrat će se 5. jula na Grbavici protiv federalnog prvoligaša ekiše TOŠK-a iz Tešnja.

Nakon toga Plavi će odigrati dvije utakmice na Zlatiboru 10. i 14. jula, a protivnici su Sloboda Užice i SC Baniyas.

Po povratku sa Zlatibora Željezničar nastavlja pripreme u Sarajevu, a u tom periodu, tačnije 18. jula zakazana je prijateljska utakmicsa Zrinjskim, no nije poznato još da li će se odigrati na Grbavici ili u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji pripremni meč Plavi će odigrati 26. jula, to će biti i generalna proba, a protivnik će naknadno utvrđen. Nova sezona u WWin ligi počinje prvi vikend u mjesecu augustu, tačnije 3. augusta.

Žrijeb za novu sezonu WWin lige na rasporedu je 3. jula od 12 sati u prostorijama NFSBiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ma prijatelju sve očekivano Navijači neće investitora i nastavlja se kuburenje.Para nekakvih ima ali dovoljno za 8 mjesto Ako dotaknemo šesto premija.I sve tako iz godine u godinu.....
0 1
user1613662710
Krenuli smo ko prosle sezone sa pojacanjima,,najbolji igraci iz kluba odese dovodimo pojacanja iz igmana,zvijezde a da ne spominjem iz prve lige fbih,moglo bi opetna zimu gorit pa krenut ozbiljnije sta dovodit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi