Robijaši će biti dvanaesti igrač

Čelik u Premijer ligi BiH dočekuje Široki Brijeg

“Bilino polje” već podrhtava!!!

Iako je do početka derbi susreta 20. kola Premijer lige BiH između Čelika i Širokog Brijega ostalo više od 24 sata Zenica i «Bilino polje» već su na nogama.

Gostovanje Širokog Brijega, trenutnog lidera koji ima dva boda više u odnosu na Zeničane, privlači veliku pažnju fudbalske javnosti. U slučaju trijumfa, Čelik bi trasirao put do šampionskog trona. U suprotnom...
»Ova utakmica je trenutak istine. U poziciji smo da nas pobjeda vodi na vrh i svrstava u glavne kandidate za titulu prvaka BiH. Imamo kvalitet, formu i odlučnost da slavimo, a imamo i naše vjerne navijače koji su najbolji u državi. Široki je opasan rival, koji ima najkvalitetnije pojedince i kojem odgovara ambijent punog stadiona. Uprkos problemima sa povredama očekujem slavlje”, kaže Ivo Ištuk, trener Čelika.
Za “crveno-crne” sutra neće igrati Marković i Salčinović, kao ni Hasanović, ali se u tim vraćaju Šabić i Pupčević.
Širokobriježani žele ostati neporaženi. To su glasno poručili iz svog tabora prije popodnevnog treninga na «Pecari», na kojem će uvježbavati taktiku za Čelik.
„Iako je riječ o važnom susretu mislim da se prvenstvo ne riješava u međusobnim duelima. Svaka utakmica je iznimno važna i Široki ide korak po korak. Čelik je neugodan protivnik, poglavito na svom stadionu, ali će i nama biti motiv više. Ako izdržimo početni pritisak na kraju ćemo se radovati“, kategoričan je bio strateg Širokog Mario Ćutuk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.