Da li će se Širokobriježani radovati i nakon večerašnjeg susreta?

Albanci gostuju na Pecari

Partizani bez šanse protiv Širokog Brijega

Europski dvomeč bh. i albanskih klubova, večeras će nastaviti Široki Brijeg koji će na Pecari ugostiti momčad Partizanija. Prvu rundu BiH je dobila pobjedom Modriče, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Dinama u Tirani (2:0).

Mogu li i Širokobriježani nastaviti put koji su započeli Uljari?

„Pobjeda Modriče u Tirani ulila nam je dodatnu injekciju sampouzdanja. Stoga sam uvjeren u naš uspjeh. Pokušaćemo posao završiti već u prvoj utakmici, ali znamo da nam to neće biti lako. Momčad Partizanija poznajem iz vremena dok sam radio u Albaniji. Koliko sam mogao primjetiti nisu u mnogo promijenili zadnju liniju i biće nam teško doći do njihovog gola. Ipak, vjerujem u moje napadače, koji su se posebno iskazali u pripremnom periodu i na tome temeljim naš optimizam“, rekao je Ivan Katalinić, trener našeg doprvaka.

Jedan od najiskusnijih u redovima momčadi s Pecare je Dalibor Šilić. Kapetan smatra da on i suigrači mogu do pozitivnog rezultata, ali da će im za to biti potrebna podrška sa tribina.

„Naši navijači nas nikada nisu iznevjerili, pa ne vjerujem da će i sada. Uz njihovu podršku na Pecari možemo pobijediti i mnogo jače momčadi nego što su albanci. Ne umanjujem kvalitete Partizanija, ali u ovom trenutku nemaju mnogo šansi, posebno u prvom meču. Nadam se da ćemo slaviti večeras, ali i na kraju, u ukupnom skoru“, rekao je Šilić.

Susret na Pecari počinje u 20.15 sati, a sudit će ga slovački arbitar Pavel Olsiak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.