Šilić i saigrači nisu uspjeli pronaći put do mreže Bakajevog gola

Široki Brijeg kiksao protiv Partizanija

Albanci sačuvali mrežu na Pecari - 0:0

Fudbaleri Širokog Brijega, viceprvaka Bosne i Hercegovine remizirali su protiv Partizanija u prvom susretu prvog kola kvalifiakcija Kupa UEFA.

Širokobriježani su pred domaćim navijačima, u veoma lošoj fudbalskoj predstavi razočarali domaće navijače, koji nisu vidjeli niti jedan pogodak. Albanci su uspjeli sačuvati mrežu i sa blagom prednosti ulaze u revanš koji će se za 14 dana igrati u Tirani.

Ipak, olakašavjuća okolnost za premijerligaša sa Pecare je činjenica da nisu primili gol, pa će svaki pogodak u revanšu vrijediti dva. Takođe, za dvije sedmice Širokobriježani će podići formu, koju je trener Katalinić tempirao za start Premijer lige BiH, pa je za očekivati da će ispraviti večerašnji kiks i plasirati se u drugi krug najmasovnijeg evropskog takmičenja.

Široki Brijeg – Partizani 0:0

ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledalaca 1.200.

ŠIROKI BRIJEG: Vasilj, Prlić, Jurić, Božić, Barišić, Aleksandre, Wagner, Marciano (od 60. Kožul), Šilić, Emerson (od 67. Zovko), Bubalo. Trener: Ivan Katalinić.
PARTIZANI: Bakaj, Bečiri, Osmani, Tafaj, Halili, Dhembi, Karapici, Doda, Šalja, Muzaka, Bakaj. Trener: Hasan Lika.
Sudija: Pavel Olsiak (Slovačka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.