Mreže mirovale na Pecari (Foto: abcportal)

Široki Brijeg nakon remija sa Partizanijem

Katalinić: Nismo bez šansi u uzvratu

Širokobriježani su prije susreta sa albanskim Partizanijem bili uvjereni u trijumf, ali su se nakon prvih 90 minuta pred domaćim navijačima morali zadovoljiti remijem – 0:0.


Iako nisu trijumfovali, tračak nade u prolaz u drugo kolo kvalifikacija temelje na činjenici da na Pecari nisu primili gol.

„S obzirom da nismo ostvarili pobjedu, remi bez primljenog gola je najbolji mogući rezultat. Ne bih se složio s opnima koji tvrde da smo na Pecari propustili priliku da izborimo plasman u drugu fazu. Naprotiv, Albanci nisu ni u kakvoj prednosti. Naše šanse su i dalje velike, u najmanje podjednake“, rekao je Ivan Katalinić, trener Širokog nakon meča sa Partizanijem.

Pretpostavljanja stratega tima sa Pecare, koji je upozoravao na snagu Partizanija su se i obistinila.

„Ne tražim alibi, ali smo se namjerili na kvalitetnog suparnika, koji je u svakom trenutku znao šta želi. Očekivao sam da će igrati svojevrsni bunker, obzirom da im je zadnja linija najjači dio momčadi. Na našu i žalost naših navijača, nismo uspjeli pronaći put do njihove mreže. Ruku na srce i golman bakaj je imao svoju veče. Vjerujem da ćemo u Tirani odigrati mnogo bolje i da ćemo postići bar jedan pogodak, koji bi nam vjerovatno otvorio vrata drugog kruga“, Katalinićeva su očekivanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.