Stanko Bubalo je upisao dvije asistencije

Naš doprvak slavio u Tirani

Široki Brijeg eliminisao Partizani

Nogometaši Širokog Brijega potvrdili su najave da će u Tirani popraviti nišanske sprave, savladati Partizani i izboriti plasman u drugo kolo kvalifikacija za Kup UEFA.
U večerašnjem susretu na „Qemal Stafa“ stadionu u albanskoj prijestolnici izabranici Ivana Katalinića savladali su tamošenjeg doprvaka s 1:3 i tako u potpunosti popravili loš dojam koji su ostavili prije 14 dana pred domaćim navijačima na stadionu Pecara kada su mreže mirovale 0:0.

Od samog početka utakmice Širokobriježani su krenuli žustro ka golu Partizanija, a taktika koju je postavio Katalinić u potpunosti se ispostavila ispravnom. Prvi strateg Širokobriježana, iako je najavljivao, u vatru nije poslao novopristiglog Brazilca Vagnera, a priliku je ukazao njegovom sunardonjaku Alexanderu. Ovaj je to iskoristio na najbolji mogući način i sa dva gola u prvom poluvrmenu osigurao je Širokom brijegu veliku prednost, koja je, ispostavilo se na kraju, bila nedostižna za domaćina.

Partizani – Široki Brijeg 1:3
Strijelci: 0:1 Alexandre u 10, 1:1 Muzaka u 40. iz jedanaesterca, 1:2 Alexandre u 45, 1:3 Šilić u 82. minuti. 
TIRANA – Stadion „Qemal Stafa“. Gledalaca: 5. 500.
PARTIZANI: Ed. Bakaj, Beqiri, Osmani, Pinari, Halchi, Djila, Muzaka /od 80. Tafaj/, Karapići /od 68. Cajka/, Capa, Ngjela, El. Bakaj /od 32. Perleši/. Trener: Hasan Lika.
ŠIROKI BRIJEG: Vasilj, Božić, Jurić, Topić, Barišić, Wagner Lago /od 84. Zovko/,  Kožul, Marciano, Šilić, Alexandre /od 61. Zelenika/, Bubalo /od 65. Vagner/. Trener Ivan Katalinić.
Sudija: Bas Nijhuis (Nizozemska).
Na prvi pogodak čekalo se samo deset minuta. Stanko Bubalo je uposlio Alexandraja, a ovaj iz neposredne blizini odlično šutirao. Vratar Bakaj je nakratko odbio loptu, a Brazilac u majici Širokog bio je priseban i iz drugog pokušaja pogađa mrežu. Domaći su izjednačili preko Muzake u 40. minutu, nakon možda i prestogo dosuđenog jedaneesterca. Ipak, to nije pokolobelo Katalinićeve izabranike, koji su do poluvremena uspjeli ponovo doći u vodstvo. Kao i kod prvog gola u glavnim ulogama su bili Bubalo i Alexandre. Iskusni Bubalo „podvalio“ je loptu Brazilcu, a ovaj se odlično snaša i iz prve pogodio mrežu nemoćnog Bakaja.

U nastavku susreta domaći su krenuli agresivnije ka golu Vladimira Vasilja, ali je odbrana našeg dopravaka uspjevela otkloniti sve opasnosti. U finišu susreta Širokobriježani su preko Dalibora Šilića postigli i treći pogodak, za trijumf od 3:1 i prolazak u 2. kolo kvalifikacija najmasovnijeg europskog takmičenja, a protivnika u ovoj fazi takmičenja, Široki Brijeg će saznati sutra na žrijebu u Nionu.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.