Mostarci su ostvarili maksimalan učinak protiv Vaduza

Nakon 1. pretkola u Kupu UEFA i Ligi prvaka

Bh. klubovi treći u Evropi

Bosanskohercegovački klubovi koji nastupaju u evropskim kupovima (Kup UEFA i Liga prvaka) zahvaljujući dosadašnjim rezultatima, prema klupskom koeficijentu, trenutno su na trećoj poziciji u Evropi!

Modriča Maksima, Široki Brijeg i Zrinjski, pobjedama u prvom pretkolu Kupa UEFA i Lige prvaka osvojili su ukupno 5,5 bodova (pet pobjeda i jedan remi) sa koeficijentom od 1.833. Bolji od naših predstavnika samo su Hrvati i klubovi sa Kipra, koji su ostvarili koeficijent od 2.166.

Obzirom na izuzetno lošu reputaciju Premijer lige BiH u evropskim statistikama, prema kojoj naše elitno takmičenje zauzima pretposljednje mjesto, rezultati ostvareni u evropskim takmičenja za svaku su pohvalu i svrstavaju naše klubove na 32. mjesto na UEFA rang listi sa koeficijentom 8.665, što našim klubovima garantuje status nosioca u prvim pretkolima Lige prvaka i Kupa UEFA i u narednoj sezoni.

Podsjetimo, Modriča Maksima je u prvom pretkolu Lige evropskih prvaka u oba susreta savladala šampiona Albanije, Dinamo iz Tirane (2:1, 2:0). Zrinjski je u prvok kolu kvalifikacija za Kup UEFA ubilježio maksimalan učinak protiv lihtenštajnskog Vaduza (2:1, 3:0), dok je Široki Brijeg u istom takmičenju ostvario remi i pobjedu protiv albanskog Partizanija (0:0, 3:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.