Ivan Katalinić

Široki Brijeg nakon poraza od Bešiktaša

Katalinić zadovoljan uprkos porazu

Trener Širokog Brijega, Ivan Katalinić zadovoljan je izdanjem svojim izabranika uprkos porazu od Bešikataša (1:2) u prvom susretu drugog pretkola Kupa UEFA. Prvi strateg viceprvaka BiH naglasio je da je poraz plod dbije greške posljednje linije njegovog tima.

„Naivno smo primili oba gola i to je jedan od važnijih razloga zbog kojeg smo poraženi. Onaj najbitniji je vrijednost ove dvije momčadi. Bešiktaš je višestruko skuplja momčad od nas i stoga od poraza ne treba praviti tragediju. Naprotiv, ovo nam je odlično iskustvo. Vidjeli smo kako se igra u Europi, koliko je to brži nogomet, odnosno koliko više iskustva imaju gosti iz Turske. Oni su na Pecaru došli sa jednim cilje – ostati neporažen i pokušati ostvariti minimalan trijumf. U tome su uspjeli, ali nisu bez srljanja, nego pametnom igrom“, ističe Katalinić.

Iako su njegovi izabranici poraženi minimalnim rezultatom, Katalinić smatra da Široki brijeg u uzvratu može ostati neporažen.

„Za mene je i minimalan poraz odličan rezultat, ali sam uočio da moji izabranici mogu i više. Stoga se nadam da u uzvratu možemo ostati neporaženi“, optimističan je Katalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.