Pretkolo Evropske lige

Široki potopljen u Ljubljani

Široki nije uspio iznenaditi Olimpiju i proći dalje. Doduše, Širokobriježani jesu iznenadili, ali vrlo negativno, pretrpjevši ubjedljiv poraz rezultatom 0:3 u Ljubljani.

Širokobriježani nisu imali odgovor na takvu igru, a na golu je stajao večeras katastrofalni Boris Bačak, koji je najzaslužniji za primljene golove u prvom poluvremenu.

Ljubljančani su poveli u 15. minuti nakon loše reakcije golmana Širokog u gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao kapiten domaćih Radujko. Samo dvije minute kasnije isti je igrač dočekao loptu na drugoj stativi nakon kornera i doveo Olimpiju na dva gola prednosti.

Jedini ozbiljniji pokušaj tima sa Pecare u prvom dijelu igre desio se u 22. minuti kada je Wagner sa više od 20 metara odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

Već u drugoj minuti nastavka nastavio se debakl Širokog, kada je iz igre isključen kapiten tima sa Pecare Dalibor Šilić. Samo minut nakon toga Vršič nakon lijepe akcije dovodi Olimpiju na 3:0.

Nakon trećeg primljenog gola demoralisani Širkobrijažni su postali svjesni da će prvi put nakon 2005. godine ispasti u prvom pretkolu. Do kraja susreta vrijedilo je još izdvojiti pokušaj Matea Roskama u 57. minuti, ali je i taj pokušaj završio na prečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.