Široki Brijeg deklasirao Orašje

„Labudovi očerupani“ u Širokom

Nogometaši Širkog Brjega bili su ubjedljivi u večerašnjem meču 4. kola Premijer lige BiH na svojoj „Pecari“ protiv Orašja. Širokobriježani su goste ispratili sa četiri pogotka u mreži, iako su, opšta je ocjena oba trenera, rezultat možda malo previsok obzirom na dešavanja na terenu.
Jeste da su domaćini bili bolji rival, ali su i gosti imali svoje periode igre u kojim su mogli matirati Vasilja.

Posebno se istakao Brazilac Alexandre koji je postigao dva gola i bio neriješiva enigma za odbranu „labudova“, a veoma raspoloženi bili su Šilić i Bubalo.

Široki Brijeg - Orašje 4:0
1:0 Alexandre (30), 2:0 Bubalo (34), 3:0 Alexandre (58), 4:0 Wagner (90).

ŠIROKI BRIJEG - Stadion „Pecara“. Gledalaca: 500. Žuti kartoni: Wanger (Široki Brijeg), Jurić, Brčkalić (Orašje).
ŠIROKI BRIJEG: Vasilj, Božić, Barišić, Jurić, Topić, Kožul, Wagner, Šilić, Alexandre/od 62. Zovko/, Bubalo/od 77. Costa/, De Sousa/od 58. Zelenika/. Trener: Ivan Katalinić.
ORAŠJE: Smajić, Kobaš, Aleksić, G. Živković, M. Pejić/od 90. Orgić/, Mišković/od 83. Brčkalić/, I. Pejić, Jurić, Halilović, Maskaljević/od 77. Klurtalić/, A. Živković. Trener: Željko Baotić.
Sudija: Semir Kaplan (Stolac).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.