Litvanci pobjedom zahvalili navijačima

Pobjedom nad selekcijom Grčke (73:69), Litvanija se ipak u dobrom raspoloženju oprostila od svojih navijača. U zadnjoj utakmici ostvaren je uspjeh te je napravljen i doseg kada je u pitanju učešće u kvalifikacijama za OI u Londonu.

Zahvaljujući izgubljenim loptama Litvanaca, Grci su odmah na početku došli do prednosti koju nisu ispuštali sve do 25. minute. Tada je domaći sastav serijom 10:0 došao do prednosti od 4 poena (43:39). To naravno nije bilo dovoljno za Litvu da na miru privedu ovu utakmicu svom kraju. 90 sekundi je preostalo do sirene koja će označiti kraj susreta a na semaforu je svjetlilo 65:65. Kaukenas ima najviše hrabrosi jer pogađa uz faul, da bi tačku na "i" ali i na petu poziciju stavio Songaila tricom sa devet metara.

Pocius je bio najefikasniji kod Litve s 13 poena, Songaila je završio s 12, Kalnietis s 11. Grčku je predvodio Calathes sa 16 poena i 7 asista, Koufos je ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.