Šilić i društvo poslije epizode u Evropi danas gosti Slavije

Premijer liga BiH u fudbalu

Široki u Lukavici, Sloboda u Mostaru

U Mostaru i Istočnom Sarajevu danas će biti odigrane dvije odložene utakmice Premijer lige BiH u fudbalu u kojima će se, sudeći prema dosadašnjim rezultatima, sastati pretendenti na titulu državnog prvaka.

Zrinjski hoće «skalp» lidera

Prošlosezonski finalisti Kupa Zrinjski i Sloboda snage će odmjeriti na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru. Iz redove popularnih «plemića» najavili su kako Slobodu žele skinuti sa liderskog trona, dok Tuzlaci u Mostar stižu sa namjerom da ne izgube i tako ostanu prvi na tabeli. U odloženi susret petog kola zbog nastupa Zrinjskog u Kupu UEFA, oba tima ući će sa najjačim sastavima. Utakmica Pod Bijelim brijegom počinje u 20 sati.

I Slavija i Široki najavljuju trijumf

Od 16:30 sati Slavija koja je odlično otvorila sezone, sa dvije pobjede i dva remija, u Istočnom Sarajevu će ugostiti Široki Brijeg. Ekipa trenera Ivana Katalinića, radi obaveza u Evropi, odigrala je svega dvije utakmice i to na svojoj Pecari gdje su sa po 4:0 «isprašili» Čelik i Orašje. Iz oba tima najavili su otvorenu igru u utakmici preostaloj još iz prvog kola. I jedini i drugi tvrde da će pokušati doći do «cijelog plijena» kako bi se učvrstili u vrhu tabele. Zoran Erbez trener Slavije moći će računati na sve raspoložive snage, dok će Katalinić i danas biti lišen usluga Brazilca Marsijana koji još odrađuje kaznu u Premijer ligi BiH, zbog crvenog kartona dobijenog krajem prošle sezone.

Subota, ponedjeljak, 12. oktobar

U subotu će Modriča Maxima ugostiti Zvijezdu od 16:30 sati, kako bi i oni odigrali odloženi meč iz prvog kola, uzrokovan igranjem «uljara» u kvalifikacijama Lige prvaka. U ponedjeljak će na Policama Zrinjski biti domaćin Širokom Brijegu u susretu 5. kola, a posljednju preostalu odgođenu utakmice igraće Zrinjski i Široki Brijeg 12. oktobra. To je prolongirani ogled iz trećeg kola.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.