Wayne Rooney

Oba gola postigao Wayne Rooney

United golovima iz penala savladao Otelul

Mnogi su smatrali da će se Manchester United prošetati kroz grupu C Lige prvaka, međutim Crveni đavoli i večeras su se namučili. Na gostovaju sa dva gola iz penala savladali Otelul.

Otelul je stvorio nekoliko prilika na početku utakmice, da bi United u drugom dijelu prvog poluvremena bio dominantniji. Međutim, na odbor se otišlo bez golova.

United je u drugom poluvremenu bio nešto ofanzivniji. Sudija je u 64. minuti pokazao na bijelu tašku, a udarac sa jedanaest metara izveo je Wayne Rooney i pogodio za vodstvo Crvenih đavola.

Samo tri minute poslije tim Alexa Fergusona upao je u probleme. Ostali su bez Nemanje Vidića koji je zaradio crveni karton. Škotski stručnjak odmah je uveo Jonnyija Evansa kako bi poopunio rupu u zadnjoj liniji.

Otelul je napadao u cilju da dođe do bar jednog gola. Ferguson je u 83. minuti uveo Phila Jonesa kako bi pojačao odbranu. Međutim, u posljednjim trenucima utakmice Rooney je postigao drugi gol i to ponovo sa bijele tačke.



Benfica lako do tri boda u Švicarskoj

U drugoj večerašnjoj utakmici grupe C Benfica je sa 2:0 na gostovanju savladala Basel. Švicarska ekipa bila je nešto bolja u prvom poluvremenu, međutim na odmor se otišlo sa prednošću gostiju, a u 20. minuti pogodio je Bruno Cesar.

Portugalska momčad u drugom poluvremenu krenula je ofanzivno unatoč prednošću od jednog gola. Nakon prilika Emersona i Pabla Aimara, Oscar Cardozo svoju je iskoristio u 75. minuti i tako postavio konačan rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.