Domercan opet MVP utakmice

Velikih 24 poena Henrya za pobjedu Unicsa

Unics je na pravi način, pobjedom uzvratio Montepaschiu za poraz od iste ekipe na svom terenu još u prvom kolu. Bilo je 73:79, a ovom pobjedom Unics je stigao do četvrte pobjede u grupi D košarkaške Eurolige.

Henry Domercant je opet bio fenomenalan sa 24 poena i uz odličan šut za tri poena (6-8). U ovoj predstavi naš reprezentativac je dodao i 5 skokova, te po jednu ukradenu loptu i asistenciju. Valorizacioni indeks je bio naravno impozantan, visokih 28.

Unics je bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu uspješno završio (16:21). U drugom periodu Montepaschi uzvraća (25:20), pa se uz neriješen rezultat odlazi na odmor.

Kako su košarkaši Montepaschia završili prvo poluvrijeme, u istom ritmu su nastavili i drugo, pa treću dionicu završavaju sa četiri razlike (20:16). Sa tom prednošću se i ulazi u zadnjih deset minuta.

Veliku seriju prave Domercant i suigrači u prvih pet minuta četvrte četvrtine (4:14). Međutim Siena uskoro, u 37. minuti prilazi na samo dva poena (73:75) i tako ovaj susret ulazi u neizvjesnu završnicu. Pred sami kraj tim iz Rusije je opet u seriji, dok Siena za nešto više nema snage.

Za pobjedničku ekipu, kao što smo već napisali Domercant je postigao 24 poena. Dobru pratnju je imao u Veremeenku sa double-double učinkom od 21. poenom i 10 skokova, dok je Greer dodao 12 poena.

U sastavu poraženih McCalebb je naravno bio najbolji sa 22 poena uz Kaukenasa koji je dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti