Jurić strijelac za Slaven Belupo

Gol Jurića, pobjeda Rahimića

M. Maksimović

Šest utakmica prvog kola Kupa UEFA je završeno do sada. Za nas je bio najzanimljiviji susret u Koprivnici gdje su igrali Slaven Belupo Marija Jurića i CSKA Elvira Rahimića.

Mario Jurić je odigrao najbolju utakmicu sezone, ali to nije pomoglo Slavenu da ostane neporažen. Slaven je bolju igru u prvom dijelu krunisao golom Marija Jurića koji je nakon kornera Posaveca iz drugog pokušaja savladao Igor Akinfeeva. Jurić je na terenu proveo 69 minuta, a priliku je umjesto njega dobio također nekadašnji reprezentativac BiH Asim Šehić.

Iskusni gosti su promašaje Slaven Belupa kaznili u 81. minuti kada je Wagner Love zabio za 1:1.Nakon toga je Slaven stao što su gosti iskoristili, Wagner Love je realizovao jedanesterac dvije minute prije kraja. U ekipi CSKA, Elvir Rahimić je odigrao cijelu utakmicu.


Litex Džeme Berberovića će po svemu sudeći nastup u Evropi završiti nakon revanš utakmice u Birminghamu. U prvom duelu danas gosti su iskoristili brojčanu prednost jer su u domaćem sastavu isključeni prvo Cedric Cambon u 60. minuti zbog drugog žutog kartona, a 11 minuta kasnije pocrvenio je Mihail Venkov. Do tog trenutka rezultat je bio 1:1. Sa dva igrača više prvo je Gareth Barry zabio sa bijele tačke za 1:2, a u posljednjim trenucima utakmice, Stiliyan Petrov je zabio svojima za konačnih 1:3. Naš reprezentativac je odradio svih 90 minuta.

Rezultati:

FC Moskva - FC Kopenhagen 1:2
Litex Lovec - Aston Villa 1:3
Cherno More Varna - Stuttgart 1:2
Hapoel Tel Aviv - Saint-Etienne 1:2
Slaven Belup - CSKA Moskva 1:2
Ostrava - Spartak Moskva 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.