Vrijeđaj, pa plati

Romario siromašniji za milion dolara

Romario, nekadašnja brazilska fudbalska zvijezda primoran je da plati milion dolara trenerima brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, Mariju Zagalu i Zicu, odlučio je Sud u Rio de Janeiru osudivši da za uvrede.

Romario će biti «siromašniji» jer je na vrata toaleta u svom kafiću u glavnom gradu Brazila stavio omalovažavajuće karikature pomenutih trenera, iz razloga jer ga nisu uvrstili u nacionalni tim na Svjetskom prvenstvu odigranom u Francuskoj 1998. godine. 

U Brazilu posljednjih dana oko ovog slučaja napravljen je veliki skandal, a nakon današnje presude stvari su se u medijima još više uzburkale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.