Juniorska ekipa Širokog nakon osvajanja Kupa BiH na Pecari

Sjajna sezona omladinaca Širokog

Juniorima Širokog Brijega dupla kruna

Jučer je odigrano posljednje kolo Premijer omladinske lige BiH, a u centru su bili susreti na Otoci gdje su se sastali kadeti i juniori Olimpica i Širokog Brijega.

Kadeti Širokog Brijega bili su vodeća momčad lige do ovog posljednjeg kola sa bodom ispred Kozare, odnosno dva ispred Zrinjskog. Pobjeda je značila i osvajanje naslova, međutim, izabranici  Nike Kovačića poraženi su rezultatom 3:2.

U dosta teškim uvjetima zbog velikih temperatura kadeti Širokog i Olimpica su odigrali dobru utakmicu. Domaći su poveli 1:0 golom Mekića i s tim rezultatom se odlazi na odmor. Na 2:0 povisuje Ljuca, a onda Široki pogocima Petrovića i Šaravanje poravnava na 2:2. Spomenimo i to da je bila i jedna sporna situacija kada rukom u šesnaestercu igra jedan domaći igrač, međutim, sudac se nije oglasio. Do kraja je Olimpic uspio pogoditi preko Ćorovića pa je s ovim rezultatom ekipa Kozare postala kadetski prvak.

Utakmica juniora direktno je odlučivala o prvaku jer su obje ekipe bile poravnate na tablici. Širokobriježanima je u ovom susretu bio dovoljan i neriješen rezultat jer su u prvoj utakmici u Širokom slavili pobjedu nad Olimpicom.

Olimpic je preko Duljevića poveo sa 1:0 u 17.minuti i s ovim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku potpuni preokret Širokobriježana. Prvo već u 48.minuti iz jedanaesterca poravnava Barišić, a isti igrač samo deset minuta kasnije dovodi svoju ekipu u vodstvo i na korak od naslova. Sve dvojbe riješene su u 74.minuti kada Kovačić pogađa za 1:3, a Olimpic je do kraja uspio tek ublažiti poraz pogotkom Džaferovića za konačnih 2:3.

Širokobriježani su od 56.minute igrali i sa igračem manje što dodatno potvrđuje sjajnu sezonu omladinske škole Širokog Brijega na čelu sa Tonijem Karačićem.


FK Olimpic – NK Široki Brijeg 2:3 (1:0)
Stadion: Otoka; Gledatelja: -; Suci: Bjelica, Soknić, Drašković.

1:0 – Duljević (17.min), 1:1 – Barišić (48.min, 11m), 1:2 – Barišić (58.min), 1:3 – kovačić (74.min), 2:3 – Džaferović (81.min);

OLIMPIC: Kofrc, Kačar (Hadžić 50'), Islamagić, Sarvan, Kadrić, Mujezinović (Džaferović 80'), Dučić (Tahmaz 80'), Džafić (Torlak 86'), Duljević, Hadžanović, Buljubašić. Trener: Denis Ćosić.

ŠIROKI: Zovko, Ćuže, Špikić, Kukavica, Marković, Kvesić, Ćorluka, Miličević (Sušić 20'), Karačić (Kovačić 63'), Buhač (Zovko 84'), Barišić (Zeljko 66').Trener: Toni Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.