Džeko bez nastupa

Subašić sjajan u remiju Cityja i Dynama, Džeko nije igrao

Midhat Šljivak

Prvak engleske Premier lige Manchester City remizirao je (0:0) u prijateljskom susretu sa njemačkim drugoligašom ekipom Dynama iz Dresdena.

Iako je ovog puta mnogo više prvotimaca dobilo priliku za igru u odnosu na utakmicu sa Al Hilalom prije par dana, Građani ponovo nisu uspjeli postići pogodak, a ovoga puta uspjeli su odbraniti i svoju mrežu.

Bili su šampioni Engleske mnogo bolji tim, imali su više loptu u svom posjedu, ali je tim iz Dresdena odigrao zaista dobru utakmicu, te su na kraju izvukli remi 0:0.

Sjajnu partiju u dresu Dynama odigrao je nekadašnji fudbaler Olimpica Muhamed Subašić koji zaista odlično čuvao napadače Građana, a naročito Carlosa Teveza. Sa druge strane Edin Džeko ponovo nije dobio priliku za igru u sastavu Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.