Drugo kolo engleske Premier lige

Chelsea na Stamford Bridgeu savladao Reading

Prvu utakmicu drugog kola engleske Premier lige na Stamford Bridgeu odigrali su domaći Chelsea i Reading, a Plavci su na kraju slavili pobjedu rezultatom 4:2.

Evropski prvaci su od samog starta krenuli silovito i preko Hazarda i Torresa su uglavnom pokušavali doći do prednosti. Reading je bio dobar protivnik te se nije poklekao tako lako. Ipak u 17 minuti, Hazard ulazi u kazneni prostor u kom je srušen. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač je bio Frank Lampard. Ipak, Pogrebnyak u 25. minuti izjednačava rezultat. Ruski napadač pogađa glavom za 1:1 na ubačaj McClearyja. Samo četiri minute kasnije, Reading dolazi i do potpunog prekreta. Guthrie je šokirao domaće navijače svojim golom u 29. minuti.
 
Sa tim rezultatom se otišlo i na odmor.
 
U nastavku, Chelsea ponovo kreće silovito. Terenska inicijativa se isplatila u 69. minuti kada je Cahill na asistenciju Hazarda pogodio za 2:2. Ritam utakmice je u tim trenutcima opao te se činilo da će ovaj duel završiti podjelom bodova. Ipak, da ne bude tako, pobrinuo se Torres koji je nakon lijepe akcije njegovih saigrača pogodio za 3:2. Reading je na kraju očajnički pokušavao da dođe do poravnanja, te je golman, Federici krenuo u akciju. Ipak, to su na najbolji mogući način iskoristili izabranici Roberta Di Mattea te su u 94. minuti postigli i četvrti gol. Na asistenciju Edena Hazarda, loptu je u mrežu rutinski zakucao srbijanski internacionalac, Branislav Ivanović.

Chelsea nakon dva kola ima šest bodova, dok ekipa Readinga ostaje na jednom osvojenom bodu. 
 
 









NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.