Čileanski trener smatra

Carvallo: Henriquez nije trebao otići u Manchester United

Čileanski stručnjak, Fernando Carvallo kazao je Angelu Henriquezu da je napravio grešku kada je odlučio da se priključi Manchester Unitedu.

18-godišnji napadač je stigao na Old Trafford za 3.5 miliona funti , Carvallo smatra da mu je bilo bolje da je ostao u Universidad de Chile.

 

"Angelo Henriquez neće dobiti mnogo prilika u Manchester Unitedu. Bilo bi bolje da je ostao da se razvija u Universidadu", kazao je Carvallo te je dodao na kraju:

 

"Prednost je imati igrače u Evropi, ali brzina njihovog razvoja dosta ispašta. U Čileu dosta njih su igrali u prvom timu svoje ekipe, ali ih u Evropi čak ne uzmu ni u razmatranje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Henriquez još nije ubilježio nastup za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.