Anderson: Moramo igrati bolje ako želimo trofeje

Veznjak Manchester Uniteda, Brazilac Anderson istakao je kako njegova ekipa mora da igra bolje u ovoj sezoni ukoliko želi da vrati titulu prvaka Engleske na Old Trafford.

"Moramo igrati bolje. Manchester United mora da osvaja sve trofeje i bićemo razočarani ako ne bude tako. Uvijek postoji pritisak kada igrate za ovaj klub. Prošle sezone smo izgubili trofej prvaka zbog gol-razlike i svi smo bili tužni", kazao je Anderson.

 

Crveni đavoli su poraženi na otvorenju nove sezone od Evertona te su nakon toga slavili u duelima protiv Fulhama i Southamptona. Robin van Persie je u tim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje, a svoje viđenje ekipe dao je i Anderson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Mislim da tim izgleda dobro. Na početku sezone je uvijek teško, ali ostvarili smo par pobjeda i sada želimo još više. Shinji Kagawa i Robin van Persie su jako kvalitetni. Olakšavaju stvari ostatku ekipe sa svojim talentom. To također znači da svi moraju da rade još vrijednije da bi zadržali svoje mjesto".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.