Odsutni Jones i Smalling

Kagawa i Van Persie spremni za Wigan

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson izjavio je kako će Robin van Persie i Shinji Kagawa biti spremni za okršaj s Wiganom.  

United gostuje Wiganu u subotu u okviru četvrtog kola Premiershipa, a Ferguson konačno nema većih problema s povredama. 

Kagawa je bio upitan zbog bolova u leđima nakon utakmice Japan - Irak, ali nije upitan njegov nastup protiv Wigana, osim ako Škot odluči da ga poštedi.

 

Van Persie je bio zamijenjen na poluvremenu kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske, ali i on je na sreću Unitedovih navijača spreman. Nedostaju tek Phil Jones i Chris Smalling...

 

"Jonesova povreda je težak udarac za nas. Povrijedio se na treningu prošlog vikenda i pauzirat će osam do 10 sedmica. Očekujemo da se najkasnije za mjesec dana vrati Smalling. No, vratio se Evans, kompletniji smo i bolji smo u zadnjoj liniji", rekao je Ferguson.

 

Još od decembra prošle godine nijednu natjecateljsku utakmicu za United nije odigrao Darren Fletcher, no aktivirao se na treninzima. "Darren je trenirao dobro i igrao je za rezerve u ponedjeljak navečer. Sljedeći korak je da ga uključimo u igru prve momčadi. Sutra je u momčadi, jednostavno zato što mislim da će mu to biit poticaj. Bit će mu to prilika za napredovanje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

United nakon tri kola ima šest bodova uz omjer dvije pobjede i jedan poraz. Wigan ima četiri boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.