Damjanović pogodio

Novom Pazaru bod donio bivši bh. reprezentativac

Edmir Škorić

Danas je odigrano pet susreta petog kola Jelen Superlige Srbije.

Sloboda je nakon dva preokreta u Užicama s 4:3 savladala OFK Beograd, dok je Rad na svom terenu deklasirao BSK Borču rezultatom 3:0. Za Rad su pogađali Perović, Luka i Pršo, a svi golovi postignuti su u drugom dijelu.

 

Novi Pazar nije uspio pred svojim navijačima savladati Spartak. Poveli su domaći preko bvišeg bh. reprezentativca Damjanovića u 6. minuti iz penala, a gosti preko Despotovića poravnali pet minuta prije kraja utakmice.

 

Damjanovićev pogodak iz 59. minute donio je tri boda Donjem Sremu u Javoru. Radnički je u Nišu, zahvaljujući golu Kolarevića u finišu utakmice, stigao do trijumfa nad Smederevom.

 

Od 21 sat igraju Partizan i Hajduk, a sutra Radnički Kragujevac - Crvena zvezda te Vojvodina - Jagodina.

 

Jelen Superliga, 5. kolo: 

Sloboda – OFK Beograd 4:3 (Galvao da Silva 7, 48, Beljić 78, Ranđelović 42 – Jovanović 14, 30, Tufegdžić 87)

Rad – BSK Borča 3:0 (Perović 48, Luka 53, Pršo 75)

Novi Pazar – Spartak 1:1 (Damjanović 6p - Despotović 85)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Javor – Donji Srem 0:1 (Damjanović 59)

Radnički Niš – Smederevo 1:0 (Kolarević 86) 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.