Liga prvaka, grupa H

United minimalno, Cluj iznenadio Bragu

Edmir Škorić

Manchester United je minimalno savladao Galatasaray na Old Traffordu u prvom kolu grupe H, dok je u drugoj utakmici Cluj iznenadio Bragu.

Manchester United je na Old Traffordu ugostio Galatasaray. Turci su pružili dobru partiju, ali iskustvo je nastrani Crvenih vragova, a do pobjede su stigli golom već u sedmoj minuti.

Shinji Kagawa je dodao loptu do Michaela Carricka, odnosno izmijenili su dupli pa, da bi Englez uspio da izađe sam pred Musleru, potom obišao golmana gostiju iz Istanbula i u padu s četiri metra pogodio. 

Mogao je bivši igrač Arsenala, Eboue, u 31. vratiti stvari na početak, no pogodio je samo vanjski dio mreže. 

U 52. minuti penal za United, ali je Nani propustio priliku udvostručiti prednost domaćih. Njegov udarac odbranio je Muslera. 

Pravu senzaciju napravio je Cluj, koji je u gostima iznenadio prošlogdišnjeg finalistu Evropske lige, ekipu Brage. Rumunima je pobjedu donio Bastos s dva pogotka. 

Sougou je s lijeve strane odlično uposlio Bastosa, koji je izašao pred Beta i bez problema zatresao mrežu. Bilo je to u 19. minuti, a u 34. minuti isti igrač je prošao po lijevoj strani, nisu ga uspjeli zaustaviti četvorica domaćih igrača, da bi na kraju desnom nogom loptu zakucao u mrežu i tu je sve bilo gotovo. 

Ostatak utakmice protekao je u dominaciji Portugalaca, ali nisu uspjeli doći barem do utješnog pogotka. Cluj je osvojio vrijedna tri boda i zajedno s Unitedom nakon prvog kola dijeli prvu poziciju. 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:
United - Galatasaray 1:0 (Carrick 7)
Braga - Cluj 0:2 (Bastos 19, 34)






Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.