Portugalska Primeira

Porto spašavao bod na gostovanju kod Rio Avea

Edmir Škorić

Portugalski prvak prepustio je lidersku poziciju lisabonskoj Benfici. Porto je večeras odigrao samo 2:2 na gostovanju kod Rio Avea.

Osim toga, lako se moglo dogoditi da Porto dođe do prvog poraza u ovoj sezoni. Iako su poveli preko Miguela Lopesa u 32. minuti, Tarantini je s dva pogotka, jedan u 78. drugi u 85. minuti, doveo goste na korak poraza.

 

Ipak, gosti su uspjeli u samoj završnici vratiti barem jedan bod. Jackson Martinez je bio strijelac za konačnih 2:2. 

 

Novi, treći remi Sportinga, kojem je u Lisabonu dva boda uzeo Estoril. Steven Vitoria iz penala u 45. minuti dovodi goste u prednost od 1:0, a u 57. minuti Luis Leal povećava prednost gostiju. Ipak, u posljednjih petnaestak minuta zeleno-bijeli se vraćaju.

 

Prvo je Anderson Luis autogolom dao nadu protivničkoj momčadi, a onda le Ricky van Wolfswinkel u 83. pogodio za konačnih 1:1.

 

Primeira, 5. kolo:

Rio Ave - Porto 2:2 (Tarantini 78, 85/ Miguel Lopes 32, Martinez 89)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sporting - Estoril 2:2 (A. Luis 75 - ag, Wolfswinkel 83/ Steven Vitoria 45 - penal, Luis Leal 57)

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.