El Shaarawy ostaje član Rossonera

Milan neće prodavati Zlatanovog nasljednika

Edmir Škorić

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani izjavio je kako klub neće prodavati mladog napadača Stephana El Shaarawyja.

El Shaarawy je u posljednje vrijeme zablistao u dresu Milana. Posljednji gol postigao je protiv Parme u prošlom kolu, a a prije toga je postigao dva gola u pobjedi nad Cagliarijem te jedan u porazo od Udinesea u Udinama. 

 

Dakle, mladi italijanski napadač je u posljednje tri utakmice postigao četiri gola. Mediji su prethodnih dana špekulisali o njegovom prelasku u Manchester United.

 

"El Shaarawy nije na prodaju. Ima samo 19 godina i nedavno je produžio ugovor do 2017. godine i navijači mogu da budu mirni", izjavio je Galliani.

 

Inače, El Shaarawyjev otac je Egipćanin, a rođen je u Savoni, karijeru počeo u Genoi, za koju je debitirao sa 16 godina. Nakon prelaska u Padovu, uslijedio je interes Milana. Tokom prve sezone u Milanu postigao je četiri pogotka u 23 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Za italijansku nogometnu reprezentaciju debitirao je 15. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Engleske. Dosad, u novoj sezoni, bio je starter u svim Milanovim utakmicama. Po mnogima je pravi nasljednik Zlatana Ibrahimovića na San Siru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.