Premier liga, 9. kolo

Đavoli na Stamford Bridgeu, derbi Liverpoola na Goodisonu

Midhat Šljivak

Dva velika derbija donosi nam ovog vikenda deveto kolo engleske Premier lige.

Stamford Bridge će u nedjelju biti domaćin velikog derbija između trenutno vodećeg Chelseaja i prvog pratioca londonskih Plavaca Manchester Uniteda. Roberto Di Matteo u ovom meču neće moći računati na iskusni dvojac John Terry i Frank Lampard, ali su u Chelseaju već navikli igrati bez njih, te njihov izostanak neće biti naročit hendikep za lidera. Sa druge strane povrijeđenom Vidiću priključio se i Shinji Kagawa,a susret će još propustiti Chris Smalling i Phil Jones.

Na Goodison Parku svoje susret 9. kola odigraće gradski rivali Everton i Liverpool.Everton u zadnja četiri sutra nije pobijedio Redse, a posljednji trijumf su upisali prije nešto više od dvije godine kada su baš na Goodisonu slavili sa 2:0, golovima Tima Cahilla i Mikela Artete, koji više ne nastupaju u dresu Evertona. Plavi dio Liverpoola ove godine ima mnogo više razloga za zadovoljstvo jer Everton igra zaisa sjajnu, ali će u meču protiv velikog rivala biti bez usluga Stevena Pienaara koji je suspendovan, dok kod Liverpoola uobičajeno neće igrati Leiva, Borini i Kelly koji su već duže vremena povrijeđeni.

Ostali susreti Premiershipa u ovom kolu ne privlače toliku pažnju. Nakon što je Manchester Cityju sa dva gola donio pobjedu nad West Bromwich Albionom navijači Građana očekuju Edina Džeku od prve minute u ovom kolu kada će City dočekati Swansea. Milner, Silva, Maicon, Javi Garcia i Zabaleta neće biti u konkurenciji za susret kod Građana.

Asmir Begović će sa Stoke Cityjem dočekati Sunderland. Oba tima u ovaj susret ulaze bez problema u igračkom kadru, a jedini kod Sunderlanda će izostati Wes Brown.

Arsenal će nakon šokantnog poraza od Schalkea u Ligi prvaka 0:2, priliku za popravni imati protiv gradskog rivala Queens Park Rangersa na Emiratesu.

Premieship, 9. kolo:

Subota:

Aston Villa - Norwich
Arsenal - QPR
Reading - Fulham
Stoke - Sunderland
Wigan - West Ham
Manchester City - Swansea

Nedjelja:

Everton - Liverpool
Newcastle - WBA
Southampton - Tottenham
Chelsea- Manchester United

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.