10. kolo španske Primere

Real Madrid sa četiri gola ispratio Zaragozu

Real Madrid je u okviru desetog kola dočekao Zaragozu na Santiago Bernabeu te je slavio sa 4:0

Kraljevi su poveli sredinom prvog poluvremena, tačnije u 23. minuti golom Gonzala Higuaina. Samo dvije minute kasnije, na semaforu je stajalo 2:0, a strijelac je bio Angel Di Maria.

 

U drugom poluvremenu nastavila se sjajna igra madridske ekipe, a Jose Mourinho je 20-ak minuta prije kraja susreta priliku dao Benzemi i Callejonu. Iz igre su izašli strijelci prvog gola i drugog gola, Higuain i Di Maria.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja susreta, Real je postigao još dva pogotka, a strijelci su bili Essien i Modrić u 89. i 92. minuti susreta.

Madridski gigant je rutinski stigao do pobjede i nova tri boda koji će im dosta značiti pred nastavak sezone. Madriđani sada imaju 20 bodova na svom kontu.






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.