Pobjeda Manchester Uniteda

Golijada u Readingu pripala Crvenim đavolima

Midhat Šljivak

Pravu fudbalsku ljepoticu u 15. kolu Premiershipa odigrali su na Madejski stadionu Reading i Manchester United, a na kraju su gosti slavili pobjedu u ludoj utakmici rezultatom 4:3.

Reading je prvi stigao do vodstva u ovom susretu. Nakon centaršuta sa lijeve strane u osmoj minuti, odbrana Uniteda je spustila loptu pravo na nogu Hala Robsona-Kanua koji sjajnim volejom matira Lindegaarda za vodstvo domaćih od 1:0.

Samo pet minuta kasnije United stiže do izjednačenja. Anderson je šutirao iskosa s lijeve strane, a lopta završava iza leđa loše postavljenog golmana domaćih Fredericija. Tri minute nakon toga, Crveni đavoli su poveli. Dosuđen je penal, a odgovornost je preuzeo Wayne Rooney koji pogađa za vodstvo izabranika Sir Alexa Fergusona od 2:1.

Prava ludnica je tek uslijedila. Shorey je u 19. minuti ubacio iz kornera, a najviši u skoku je Adam Le Fondre, kojo pogađa mrežu tima sa Old Trafforda za poravnanje rezultata na 2:2. Samo četiri minute kasnije novi gol iza leđa Lindegaarda. Shorey je ponovo izveo korner, aovog puta gužvu u petercu koristi Sean Morrison koji je pogodio za vodstvo Readinga od 3:2.

Ipak, na odmor su sa prednošću otišli Crveni đavoli. U 30. minuti lijepu loptu Evre sa lijeve strane u pogodak je pretvorio Wayne Rooney, da bi samo četiri minute kasnije Rooney asistirao za Robina Van Persieja koji pogađa za rezultat poluvremena od 4:3.

Nastavak susreta nije donio ni izbliza tako dobru utakmicu kao u prvih 45 minuta susreta. Jobi McAnuff je prvi zaprijetio u nastavku Lindegaardu, a potom je i La Fondre pokušao, no neprecizno. Robin Van Persie je bio najopasniji golu domaćih, ali i on nije imao dobru završnicu.

McAnuff je u 78. minuti ponovo imao dobar šut u okvir gola Uniteda, ali promjene rezultata nije bilo. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa sva tri boda putuju u crveni dio Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 









Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti