Argentinac pronašao posao?

Maradona pregovara sa čelnicima Fudbalskog saveza Iraka?

A. Haznadarević

Prema tvrdnjama inostranih medija, Diego Maradona bi se danas trebao sastati sa čelnicima Iračkog fudbalskog saveza, s kojima će pregovarati oko eventualnog preuzimana reprezentacije.

"Diego je oduševljen i u kontaktu smo svaki dan. On ne želi samo da vodi Irak šest mjeseci, nego mnogo duže", izjavio je agent Hernan Tofoni iz argentinske kompanije World Eleven, koji pregovara s predstavnicima iračkog saveza.

 

"Uzbuđuju ga novi izazovi i činjenica da će na tom mjestu zamijeniti Zica", dodao je Tofoni, registrovani agent FIFA-e. 

 

Dodao je da je Maradona ušao u konkurenciju za selektora kada je irački savez zatražio od kompanije World Eleven da pronađe argentinskog trenera.

 

Irak je jednom nastupio na Svjetskom prvenstvu, 1986. u Meksiku, kada je Maradona s Argentinom osvojio titulu. Trenutno zauzima 92. mjesto na FIFA-inoj listi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Irak zauzima treće mjesto u B-grupi azijskih kvalifikacija za SP s pet poena, koliko ima i drugoplasirana Australija. Japan je vodeći s 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.