Francuz pojačava Newcastle United

Debuchy novi član Svraka, transfer vrijedan 5.5 milona funti

Francuz Mathieu Debuchy novi je član Newcastlea. Debuchy će se tako pridružiti u redovima Svraka svom sunarodnjaku Yohanu Cabayeu. 

Procjenjuje se da je transfer vrijedan 5.5 milona funti, a nakon mnogo problema oko ovog transfera Pardew će konačno u svom timu vidjeti Debuchyja. Ranije ove sezone za Debuchyja su se interesovali Real Madrid i Inter, ali će Francuz ipak na Otok. 

 

Yohan Cabaye je također iz Lillea stigao u Newcastle, a vjeruje se da je zbog njegovg velikog prijateljstva sa Debuchyjem, njegov sunarodnjak odlučio karijeru nastaviti u Engleskoj. Debuchy nije jedina želja Pardewa u ovoj sezoni, a trener bi u redovima Svraka želio vidjeti i Marseilleovog Loica Remyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.