Statistika ne laže, naši napadači su među najubojitijim

Vedo peti, Edin deseti najefikasniji napadač Evrope

Naši reprezentativci nalaze se na petoj, odnosno desetoj poziciji po efikasnosti u najjačim ligama Evrope. 

Ispred Vedada Ibiševića nalaze se Dario Cvitanich, Miroslav Klose, Radamel Falcao i Lionel Messi. Vedo je ove sezone u njemačkoj Bundesligi postigao deset golova iz 37 šuteva na gol, što mu donosi efikasnost od 27 %. 
 
Iza Vedada Ibiševića ostao je još jedan Zmaj, Edin Džeko. Džeko se nalazi na desetoj poziciji, a između naših reprezentativaca su se ugurali, Ruben Castro, Artiz Aduriz, Roberto Soldado i Edison Cavani. Džeko je ove sezone za Manchester City u Premiershipu postigao deset pogodaka iz 47 šuteva na gol, što mu donosi efikasnost od 21.3 %. 
 
 
Nadamo se da će sa odličnim igrama naši napadači nastaviti i u 2013. godini, te da će nemilosrdno tresti mreže protivnika. Nadamo se da će makar po jedan šut ova dva velika golgetera završiti u golu Grčke na Bilinom Polju.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.