Fiorentina prejaka za Napoli

Napoliju samo bod u Firenci, Roncaglia pogodio sa centra

A. Haznadarević

Trećeplasirana momčad Serie A Napoli, u 21. kolu je imala težak zadatak da na gostovanju kod Fiorentine nastavi pobjednički niz, što im nije pošlo za rukom, pa je meč završen remijem 1:1.

Prilično mala bodovna razlika od pet bodova, mogla je nagovijestiti jedan tvrd meč, što je zaista i bio slučaj.
 
Velika se borba vodila na terenu, a samo u prvom poluvremenu glavni arbitar Mauro Bergonzi je bio primoran pokazati čak šest javnih opomena.
 
Ipak, u 33. minutu dogodilo se prvo veliko uzbuđenje, Facundo Roncaglija je izveo slobodni udarac sa centra igrališta, a nakon katastrofalne reakcije golmana De Sanctisa lopta je završila u mreži Napolitanaca.
 
Uspio se Napoli vratiti u 42. minutu susreta, kada je Marek Hamšik izveo korner, a sjajni Edinson Cavani glavom poravnao rezultat na 1:1.
 
U drugom poluvremenu mreže su mirovale, te nije bilo promjene rezultata, tako da su se obje momčadi morale zadovoljiti sa po jednim bodom.
 
Serie A, 21. kolo
Fiorentina - Napoli 1:1 (Roncaglia 33 / Cavani 42)
  

Roncaglia @SpheraChannel by SpheraChannel
Cavani @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.